Malzemeleri:– 500 gram tel kadayıf pişmemiş
– 100-150 gram tereyağı
– 2 su bardağı ceviz içi irili ufaklı dövülmüş veya robotta çekilmiş
– 1 kilogram süt
– 500-600 gram tozşeker
– 3 çorba kaşığı gül suyu veya 3-4 çorba kaşığı limon suyu şerbeti
– 1 tutam tarçın
Yapılışı:Sütlü şerbeti hazırlamak için. sütü ılıttıktan sonra karıştırarak şekeri ekleyin. Ardından gülsuyu veya limon suyu şerbetini katın. 10-12 dakika taşmaması için karıştırarak kıvam bulana kadar pişirin. Tereyağını eritin ve bir tepsiye yerleştirdiğiniz kadayıfın üzerine dökün.
Elle diderek tüm kadayıfın yağlanmasını sağlayın. Yağlanmış kadayıftan avucu dolduracak kadar bir parça koparıp içine 2 çorba kaşığı kadar ceviz içi koyup üzerini yine kadayıfla kapatın. Top şekline gelmiş kadayıfları yağlanmış bir tepsiye yerleştirin.
(Kadayıf küçük borcamlara da konulabilir ancak çok sıkıştırılmamalıdır.) Tepsiyi 170 UC ısıtılmış fırına atın. 35-40 dakika kadar ağır ateşte kızarmamalarına özen göstererek pişirin. (Üzeri folyoyla örtülürse fazla kızarmaları önlenir.) Tepsiyi fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin.
Üzerine kaşıkla sütlü şerbeti soğuk olarak gezdirin. Tadının yerleşmesi için bir süre buzdolabında bekletin. Üzerine tarçın serpip servis yapın.